Polévka z okouna a mušlí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z okouna a mušlí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46462 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
6 ks | Mušle slávky |
150 g | Okouník mořský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 436,7mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,8mg |
Vitamín E | 8,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mušle slávky, Okouník mořský, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z okouna a mušlí postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozehřejeme v hrnci, pomalu osmahneme nakrájený fenykl a mrkev, zalijeme rybím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme šafrán, osolíme, opepříme a necháme 2 minuty vařit. Opatrně přidáme do polévky nakrájeného mořského okouna na kousky a slávky - mušle. |
2 | Do talíře přendáme opatrně rybu se zeleninou, mušlemi a vývarem, který jsme scedili přes cedník. |
3 | Podáváme horké. |