Lilek se zeleninou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek se zeleninou a sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46465 |
Ingredience
8 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Lilek |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
600 g | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
2 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Lilek, Rajčata, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilek se zeleninou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Lilek pokrájíme na plátky, obalíme v mouce a na olivovém oleji, opečeme do zlatova. |
2 | V hrnci zpěníme na másle nakrájenou šalotku, rozsekaný česnek a prohřejeme spařená nakrájená rajčata. Přidáme sůl, pepř, ovčí sýr a krájenou bazalku. |
3 | Lilek prokládáme směsí a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.