Lilek zapečený se sýry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek zapečený se sýry
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46467 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Lilek |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g | Mozzarella |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
400 ml | Omáčka rajčatová |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 958,4mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 891,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Omáčka rajčatová, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilek zapečený se sýry postup přípravy receptu:
1 | Lilky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a osmažíme do zlatova. |
2 | Jednotlivé vrstvy lilků proložené omáčkou, Parmezánem a Mozzarellou vyskládáme do zapékací mísy. Zasypeme zbylým Parmezánem, v předehřáté troubě zapékáme 15 minut při teplotě 190 stupňů. |
3 | Podáváme v zapékací míse. |
Poznámka
Servírujeme teplé.