Bramborové noky s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové noky s omáčkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46468 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
450 g | Brambory |
70 g | Lanýžová salsa |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
90 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
2 kávová lžička | Sůl |
70 g | Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 g | Žampiony čerstvé |
2 dl | Víno šumivé (sekt) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 221,0mg |
Draslík | 949,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 653,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýžová salsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Pepř černý mletý, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové noky s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Při teplotě 195°C pečeme brambory vcelku na hrubé soli cca 45 minut. Horké je oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, žloutky, nastrouhaný parmezán, sůl a zamícháme. Těsto upravíme do válečků a rozkrájíme na kousky. Naplníme je lanýžovou salsou a vyválíme ve dlaních do tvaru kuličky. Pomocí vidličky vytvoříme noky. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch. |
2 | Uvařené noky vložíme do talíře a přelijeme napěněnou omáčkou. |
3 | Omáčku připravíme smícháním octa, nakrájené šalotky, tymiánu a varem zredukujeme napůl. Přidáme nakrájené žampiony, šampaňské a opět necháme vyvařit napůl. Z omáčky vyndáme tymián a všleháme máslo. Osolíme a opepříme. Ihned podáváme. |
Poznámka
Místo lanýžové salsy, můžeme použít lanýžovou pastu.