Jednoduchý recept

Chlebové bochánky s parmazánem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46469

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
100 g Mouka pšeničná celozrnná
350 g Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej olivový
75 g Sýr Parmezán
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2,4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 192 kcal
Kilojoule 802kJ
8% Sacharidy 29 g
7% Tuky 5 g
10% Sodík 205 mg
13% Bílkoviny 7 g

Chlebové bochánky s parmazánem postup přípravy receptu:

1

Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme sušené mléko, nastrouhaný Parmezán a pepř, vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami vložíme do přístroje, nastavíme na program "těsto", zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu a prohněteme.

4

Rozdělíme na 12 dílů, vytvoříme z nich koule, ty vložíme do olejem lehce vymazaného pekáče, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvojnásobný objem. Potom je potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme přibližně 20 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů, dokud bochánky nemají zlatavou barvu. Můžeme podávat teplé i studené.

Poznámka

Teplé bochánky jsou vynikající příloha k horkým polévkám. Chuť bochánků můžeme ještě víc zvýraznit, když je po potření vajíčkem ještě posypeme trochou sýra a pepře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept