Chlebové bochánky s parmazánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebové bochánky s parmazánem
Chlebové bochánky s parmazánem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46469 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné sušené |
100 g | Mouka pšeničná celozrnná |
350 g | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1,5 kávová lžička | Sůl |
75 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
2,4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 25,8mg |
Draslík | 15,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné sušené, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebové bochánky s parmazánem postup přípravy receptu:
1 | Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme sušené mléko, nastrouhaný Parmezán a pepř, vše poprášíme droždím. |
2 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
3 | Pečicí nádobu se surovinami vložíme do přístroje, nastavíme na program "těsto", zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu a prohněteme. |
4 | Rozdělíme na 12 dílů, vytvoříme z nich koule, ty vložíme do olejem lehce vymazaného pekáče, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvojnásobný objem. Potom je potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme přibližně 20 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů, dokud bochánky nemají zlatavou barvu. Můžeme podávat teplé i studené. |
Poznámka
Teplé bochánky jsou vynikající příloha k horkým polévkám. Chuť bochánků můžeme ještě víc zvýraznit, když je po potření vajíčkem ještě posypeme trochou sýra a pepře.