Jednoduchý recept

Vafle z Belgie

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 46476

Ingredience

100 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
300 g Jahody zahradní
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
100 g Sirup javorový
4 dl Smetana 16% (pochoutková)
300 g Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vejce slepičí
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 657kJ
21% Sacharidy 77 g
41% Tuky 31 g
11% Sodík 210 mg
23% Bílkoviny 13 g

Vafle z Belgie postup přípravy receptu:

1

Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky, přidáme drobně nasekaných 200 g jahod, odložíme do lednice.

2

V misce s prosátou moukou rozdrobíme droždí, vsypeme vanilkový cukr, rozklepneme vejce, přidáme dvě lžíce oleje, vlijeme smetanu s vodou a suroviny šleháme do hladké hmoty. Těsto přikryjeme, 5 minut ho necháme odležet.

3

Vaflovou formu mírně potřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme dostatečné množství těsta a opékáme na křupavou vafli. Pečeme do skončení těsta, hotové vafle do dalšího použití udržujeme teplé.

4

Vafle rozdělíme na talíře, na každou dáme vhodné množství šlehačky, navrch poklademe rozpůlené jahody, polijeme sirupem, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Vafle podáváme teplé a jsou vhodným sladkým dezertem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept