Jednoduchý recept

Italské chlebové tyčinky se sezamem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46480

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
0,5 kávová lžička Droždí sušené
150 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
1 polévková lžíce Olej olivový
25 g Sezam - semena
1 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 71 kcal
Kilojoule 298kJ
3% Sacharidy 12 g
2% Tuky 1 g
6% Sodík 127 mg
4% Bílkoviny 3 g

Italské chlebové tyčinky se sezamem postup přípravy receptu:

1

Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a půl lžičky soli. Oba druhy mouky smícháme, směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme sušené mléko, vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami vložíme do přístroje, nastavíme na program "těsto", zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu a prohněteme.

4

Z těsta oddělujeme kousky ve velikosti vlašského ořechu, ty pak vyválíme na tyčinky o síle tužky a pokládáme na olejem mírně potřený plech. Všechny tyčinky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a osolíme. Nenecháváme je již znovu kynout.

5

Troubu předehřejeme na 200 stupňů a tyčinky v ní pečeme přibližně 10 - 15 minut, až získají zlatavou barvu a budou křupavé. Upečemé necháme pomalu vychladnout.

Poznámka

Servírujeme studené. Tyčinky v "italském"stylu, vhodné jako součást předkrmů. Výborně chutnají třeba se zakysanou smetanou, smíchanou s pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept