Italské chlebové tyčinky se sezamem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské chlebové tyčinky se sezamem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46480 |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Droždí sušené |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
25 g | Sezam - semena |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 883,6mg |
---|---|
Cholesterol | 15,3mg |
Draslík | 13,4mg |
Vláknina | 436,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Sezam - semena, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italské chlebové tyčinky se sezamem postup přípravy receptu:
1 | Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a půl lžičky soli. Oba druhy mouky smícháme, směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme sušené mléko, vše poprášíme droždím. |
2 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
3 | Pečicí nádobu se surovinami vložíme do přístroje, nastavíme na program "těsto", zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu a prohněteme. |
4 | Z těsta oddělujeme kousky ve velikosti vlašského ořechu, ty pak vyválíme na tyčinky o síle tužky a pokládáme na olejem mírně potřený plech. Všechny tyčinky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a osolíme. Nenecháváme je již znovu kynout. |
5 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů a tyčinky v ní pečeme přibližně 10 - 15 minut, až získají zlatavou barvu a budou křupavé. Upečemé necháme pomalu vychladnout. |
Poznámka
Servírujeme studené. Tyčinky v "italském"stylu, vhodné jako součást předkrmů. Výborně chutnají třeba se zakysanou smetanou, smíchanou s pažitkou.