Recept

Paštika z husích jater s olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 46483
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Husí sádlo
350 g Játra husí
1 dl Jogurt bílý
4 dl Mléko polotučné
4 polévková lžíce Olivy nakládané
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Rajčata sušená sterilovaná
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Vepřová krkovička pečená
400 g Vepřové maso pečené
150 g Žampiony čerstvé
obloha
0,5 polévková lžíce Bazalka
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
150 g Salát ledový
3 špetka Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 268kJ
5% Sacharidy 18 g
85% Tuky 64 g
25% Sodík 504 mg
61% Bílkoviny 35 g

Paštika z husích jater s olivami postup přípravy receptu:

1

Omytá husí játra vložíme do mísy, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali bílý jogurt a odložíme na 1 - 2 hodiny do chladničky. Poté je vyjmeme, odstraníme blanky, omyjeme a rozkrájíme na menší kousky, osolíme, posypeme čerstvě pomletým černým pepřem. Očistíme a omyjeme žampiony, pokrájíme je na plátky, polovinu odložíme. Černé nakládané olivy rozkrájíme na poloviny. Nakládaná sušená rajčata vyjmeme z oleje a krájíme na malé kousky.

2

Pečené vepřové maso jemně pomeleme spolu s polovinou žampiónů. Do směsi zamícháme sušená rajčata, olivy a druhou část žampionů.

3

Formu na paštiku - terinu - vytřeme husím sádlem (2 lžíce). Na dno dáme polovinu masové směsi, na ni položíme kousky jater, pokryjeme druhou polovinou masové směsi a uhladíme. Povrch pokryjeme tenkými plátky vepřové uzené slaniny (100 g), formu uzavřeme. Velký pekáč naplníme horkou vodou, do něj položíme formu s paštikou, dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 100°C přibližně 100 minut.

4

Omyjeme velká masitá rajčata a listy salátu. Čerstvou bazalku s koprem promyjeme pod tekoucí vodou, lístky otrháme. Rajčata nakrájíme na plátky, dáme je do mísy, ochutíme mořskou solí, pepřem, lžící oleje ze sušených rajčat a promícháme s bylinkami.

5

Paštiku podáváme vychlazenou, obložíme ji listy salátu a marinovanými rajčaty.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept