Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 46484
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Citrony
500 g Houby čerstvé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
500 g Rýže Arborio
125 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
100 g Sýr Parmezán
4 polévková lžíce Víno bílé
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 493kJ
17% Sacharidy 62 g
24% Tuky 18 g
31% Sodík 612 mg
33% Bílkoviny 19 g

Rizoto se směsí hub postup přípravy receptu:

1

½ kg houbové směsi (hříbky, žampiony, penízovky, shitake) nakrájíme na tenké plátky, nadrobno posekáme 2 oloupané stroužky česneku, na tenká kolečka nakrájíme jeden pórek, nasekáme 2 lžíce petrželové natě, ostrouháme kůru z jednoho citronu, nastrouháme 125 g sýra Pecorino a 100 g sýra Parmezán.

2

V kastrolku na rozehřátém másle několik minut smažíme houbovou směs, potom ji odstavíme do tepla.

3

V hrnci uvedeme do varu osolený drůbeží vývar a necháme ho mírně probublávat.

4

Ve vysoké silnostěnné pánvi na rozehřátém oleji smažíme 5 - 6 minut česnek s pórkem, až pozvolna změknou. Na tuto směs přisypeme kulatou rýži, minutu mícháme, když se rýže promastí, přilijeme víno, které necháme zcela vsáknout. Po naběračkách poté za stálého míchání přiléváme vývar, každou dávku vždy necháme vsáknout. Pokračujeme, až spotřebujeme všechen vývar a rýže bude měkká.

5

Nakonec přidáme houby, sýry, petrželku a citronovou kůru, vše promícháme a ihned servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept