Rizoto se směsí hub - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto se směsí hub
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 46484 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
500 g | Houby čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
500 g | Rýže Arborio |
125 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
100 g | Sýr Parmezán |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 14,5mg |
Draslík | 423,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať, Pórek, Rýže Arborio, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto se směsí hub postup přípravy receptu:
1 | ½ kg houbové směsi (hříbky, žampiony, penízovky, shitake) nakrájíme na tenké plátky, nadrobno posekáme 2 oloupané stroužky česneku, na tenká kolečka nakrájíme jeden pórek, nasekáme 2 lžíce petrželové natě, ostrouháme kůru z jednoho citronu, nastrouháme 125 g sýra Pecorino a 100 g sýra Parmezán. |
2 | V kastrolku na rozehřátém másle několik minut smažíme houbovou směs, potom ji odstavíme do tepla. |
3 | V hrnci uvedeme do varu osolený drůbeží vývar a necháme ho mírně probublávat. |
4 | Ve vysoké silnostěnné pánvi na rozehřátém oleji smažíme 5 - 6 minut česnek s pórkem, až pozvolna změknou. Na tuto směs přisypeme kulatou rýži, minutu mícháme, když se rýže promastí, přilijeme víno, které necháme zcela vsáknout. Po naběračkách poté za stálého míchání přiléváme vývar, každou dávku vždy necháme vsáknout. Pokračujeme, až spotřebujeme všechen vývar a rýže bude měkká. |
5 | Nakonec přidáme houby, sýry, petrželku a citronovou kůru, vše promícháme a ihned servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.