Roštěnka na roštu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnka na roštu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4649 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 plátek | Hovězí roštěnka vys. peč. |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48,6mg |
---|---|
Cholesterol | 4,7mg |
Draslík | 1,0mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnka na roštu postup přípravy receptu:
1 | Roštěnky očistíme a na okrajích nakrojíme, aby se při pečení nezkroutily. Poté roštěnky potřeme silně olejem a necháme 1/2 až 1 hodinu odležet. |
2 | Po odležení položíme roštěnky na rozehřátý rošt a opečeme na každé straně 3 - minuty. |
Poznámka
K roštěnkám podáváme jako přílohu smažené brambory, saláty, dušenou zeleninu a omáčky (kečup, worcesterskou nebo tatarskou omáčku).