Jednoduchý recept

Vafle plněné Nivou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 46490
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

30 g Droždí
5 dl Mléko plnotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Náplň
150 g Omáčka tatarská
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 špetka Sůl
200 g Šunka dušená
200 g Sýr Niva (Rokfór)
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 604 kcal
Kilojoule 2 525kJ
12% Sacharidy 43 g
34% Tuky 25 g
40% Sodík 790 mg
52% Bílkoviny 29 g

Vafle plněné Nivou postup přípravy receptu:

1

Mouku prosejeme do vhodné misky, přidáme rozdrobené droždí, promícháme, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, vlijeme mléko a dvě lžíce oleje. Všechny suroviny vyšleháme do hladké hmoty, misku přiklopíme a těsto necháme 5 minut odležet.

2

Vaflovou pečicí formu vymažeme trochou oleje, dobře rozehřejeme, nalijeme přiměřeně těsto, které opékáme, aby nám vznikla křupavá vafle. Pečeme do té doby, než spotřebujeme všechno. Hotové vafle udržujeme do dalšího použití teplé.

3

Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, rozkvedláme spolu se solí a pepřem. Na každou teplou vafli položíme plátek šunky, sýr, přiklopíme druhou vaflí, obalíme v připravených vajíčkách a v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách do zlatova.

4

Připravené vafle rozdělíme podle porcí na talíře, přidáme tatarskou omáčku a podáváme.

Poznámka

Tento druh podáváme jako teplý, ale i jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept