Vafle plněné Nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle plněné Nivou
Vafle plněné Nivou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 46490 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 g | Droždí |
5 dl | Mléko plnotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
---|---|
150 g | Omáčka tatarská |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 272,0mg |
Draslík | 280,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 519,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Pepř bílý, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka tatarská, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle plněné Nivou postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosejeme do vhodné misky, přidáme rozdrobené droždí, promícháme, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, vlijeme mléko a dvě lžíce oleje. Všechny suroviny vyšleháme do hladké hmoty, misku přiklopíme a těsto necháme 5 minut odležet. |
2 | Vaflovou pečicí formu vymažeme trochou oleje, dobře rozehřejeme, nalijeme přiměřeně těsto, které opékáme, aby nám vznikla křupavá vafle. Pečeme do té doby, než spotřebujeme všechno. Hotové vafle udržujeme do dalšího použití teplé. |
3 | Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, rozkvedláme spolu se solí a pepřem. Na každou teplou vafli položíme plátek šunky, sýr, přiklopíme druhou vaflí, obalíme v připravených vajíčkách a v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách do zlatova. |
4 | Připravené vafle rozdělíme podle porcí na talíře, přidáme tatarskou omáčku a podáváme. |
Poznámka
Tento druh podáváme jako teplý, ale i jako studený předkrm.