Vafle jogurtové pikantní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle jogurtové pikantní
Vafle jogurtové pikantní
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46491 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Dýňová semínka |
5 dl | Jogurt bílý |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Máslo arašídové |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Niva (Rokfór) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 67,1mg |
Draslík | 683,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýňová semínka, Kypřicí prášek do pečiva, Máslo arašídové, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle jogurtové pikantní postup přípravy receptu:
1 | Mouku s kypřicím práškem, solí, pepřem a mletou paprikou prosejeme do misky, přidáme vejce, dvě lžíce oleje, vlijeme jogurt. Šlehačem všechny suroviny v misce vyšleháme do hladkého těsta. Potom vsypeme dýňová semínka, vařečkou zamícháme, misku s těstem přikryjeme a na 10 minut necháme odležet. |
2 | Formu na pečení vaflí mírně vymažeme olejem, rozpálíme, nalijeme přiměřeně těsta, vafli opékáme do zlatova. V pečení pokračujeme, než spotřebujeme všechno těsto v misce. Připravené vafle udržujeme teplé. |
3 | Podle porcí je rozdělíme na talíře, na každou položíme lžíci teplého arašídového másla, na máslo rozdrobený sýr a podáváme. |
Poznámka
Tyto vafle servírujeme jako teplý předkrm.