Recept

Játrová drůbeží paštika s ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 36 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 46494

Ingredience

2 ks Cibule
900 g Játra kuřecí
0,5 polévková lžíce Majoránka
5 dl Mléko polotučné
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
80 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 717 kcal
Kilojoule 3 001kJ
4% Sacharidy 14 g
75% Tuky 56 g
32% Sodík 647 mg
74% Bílkoviny 42 g

Játrová drůbeží paštika s ořechy postup přípravy receptu:

1

Kuřecí játra očistíme od blanek a žilek, omyjeme, vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme je hodinu v chladničce. Potom je slijeme přes síto, promyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat. Omyjeme čerstvý tymián a majoránku, lístky velmi drobně pokrájíme. Očištěnou cibuli s česnekem rozsekáme nadrobno.

2

Ve velké pánvi rozpálíme máslo s vepřovým sádlem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, když začne růžovět, vyjmeme ji, na omastek přidáme játra, promícháme a restujeme přibližně 3 minuty. Játra by měla být uvnitř růžová, ale propečená.

3

Polovinu jater pokrájíme na malé kousky a druhou polovinu spolu s cibulkou, česnekem a bylinkami pomeleme na masovém strojku.

4

Pomletou směs i pokrájená játra v míse promícháme se solí a pepřem podle chuti. Dochutíme sójovou omáčkou, důkladně promícháme. Vlašské ořechy nakrájíme na poloviny.

5

Formu na paštiku vyložíme tenkými širokými plátky slaniny. Položíme do ní polovinu směsi, poklademe vlašskými ořechy a zakryjeme druhou polovinou játrové směsi. Uhladíme, překryjeme plátky slaniny, zakryjeme potravinářskou fólií, zatížíme a dáme do chladna.

6

Druhý den paštiku vyklopíme. nakrájíme na plátky a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept