Játrová drůbeží paštika s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrová drůbeží paštika s ořechy
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 46494 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
900 g | Játra kuřecí |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Omáčka sojová světlá |
80 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
200 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 672,6mg |
Draslík | 648,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra kuřecí, Majoránka, Ořechy vlašské, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Játrová drůbeží paštika s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí játra očistíme od blanek a žilek, omyjeme, vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme je hodinu v chladničce. Potom je slijeme přes síto, promyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat. Omyjeme čerstvý tymián a majoránku, lístky velmi drobně pokrájíme. Očištěnou cibuli s česnekem rozsekáme nadrobno. |
2 | Ve velké pánvi rozpálíme máslo s vepřovým sádlem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, když začne růžovět, vyjmeme ji, na omastek přidáme játra, promícháme a restujeme přibližně 3 minuty. Játra by měla být uvnitř růžová, ale propečená. |
3 | Polovinu jater pokrájíme na malé kousky a druhou polovinu spolu s cibulkou, česnekem a bylinkami pomeleme na masovém strojku. |
4 | Pomletou směs i pokrájená játra v míse promícháme se solí a pepřem podle chuti. Dochutíme sójovou omáčkou, důkladně promícháme. Vlašské ořechy nakrájíme na poloviny. |
5 | Formu na paštiku vyložíme tenkými širokými plátky slaniny. Položíme do ní polovinu směsi, poklademe vlašskými ořechy a zakryjeme druhou polovinou játrové směsi. Uhladíme, překryjeme plátky slaniny, zakryjeme potravinářskou fólií, zatížíme a dáme do chladna. |
6 | Druhý den paštiku vyklopíme. nakrájíme na plátky a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.