Švestkovo-jablečné proužky s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkovo-jablečné proužky s medem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46495 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 224,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Med včelí, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lněné semínko mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkovo-jablečné proužky s medem postup přípravy receptu:
1 | Švestky omyjeme, vypeckujeme, jablka oloupeme, odstraníme jádřince a oboje promixujeme na pyré. Vmícháme lněná semínka a dochutíme medem. Směs rozprostřeme na pečicí papír v cca 1/2 cm silné vrstvě, v mírně vyhřáté troubě usušíme. |
2 | Poté nakrájíme na proužky a po vychladnutí podáváme. |
Poznámka
Místo medu můžeme použít na malé kousky nakrájené datle.