Jednoduchý recept

Vafle se švestkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 46496

Ingredience

40 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
5 dl Mléko kefírové
300 g Mouka pohanková
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 dl Olej slunečnicový
200 g Poleva čokoládová
100 g Rozinky tmavé
1 dl Rum
2 dl Sirup javorový
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 027kJ
36% Sacharidy 131 g
17% Tuky 12 g
18% Sodík 356 mg
22% Bílkoviny 12 g

Vafle se švestkami postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky s rozinkami namočíme do rumu nejméně na 30 minut. Mouku, rozdrobené droždí a sůl dohromady promícháme, vsypeme vanilkový a krupicový cukr, přidáme vejce, dvě lžíce oleje, vlijeme mléko a vše vyšleháme. Vznikne hladké těsto, do kterého přidáme scezené, na malé kousky pokrájené švestky a celé rozinky, vařečkou promícháme, těsto necháme odležet 15 minut.

2

Sirup nalijeme do kastrůlku, přidáme čokoládovou polevu, vlijeme rum a vše zahřejeme, aby vznikla hladká rumová poleva. Udržujeme ji teplou.

3

Vaflovou formu potřeme malým množstvím oleje, rozehřejeme, nalijeme dostatečné množství těsta a vafle opékáme do zlatova. Pečení opakujeme až do skončení těsta, hotové vafle udržujeme teplé.

4

Poklademe je na talíře, polijeme horkou rumovou polevou a ihned servírujeme.

Poznámka

Tyto vafle podáváme jako sladký a teplý dezert. Ozdobíme mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept