Vafle se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle se švestkami
Vafle se švestkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 46496 |
Kategorie: | Vafle |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
30 g | Droždí |
5 dl | Mléko kefírové |
300 g | Mouka pohanková |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 dl | Olej slunečnicový |
200 g | Poleva čokoládová |
100 g | Rozinky tmavé |
1 dl | Rum |
2 dl | Sirup javorový |
1 špetka | Sůl |
200 g | Švestky |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 394,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Olej rostlinný, Olej slunečnicový, Poleva čokoládová, Rum, Sirup javorový, Sůl, Švestky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko kefírové, Mouka pohanková, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky s rozinkami namočíme do rumu nejméně na 30 minut. Mouku, rozdrobené droždí a sůl dohromady promícháme, vsypeme vanilkový a krupicový cukr, přidáme vejce, dvě lžíce oleje, vlijeme mléko a vše vyšleháme. Vznikne hladké těsto, do kterého přidáme scezené, na malé kousky pokrájené švestky a celé rozinky, vařečkou promícháme, těsto necháme odležet 15 minut. |
2 | Sirup nalijeme do kastrůlku, přidáme čokoládovou polevu, vlijeme rum a vše zahřejeme, aby vznikla hladká rumová poleva. Udržujeme ji teplou. |
3 | Vaflovou formu potřeme malým množstvím oleje, rozehřejeme, nalijeme dostatečné množství těsta a vafle opékáme do zlatova. Pečení opakujeme až do skončení těsta, hotové vafle udržujeme teplé. |
4 | Poklademe je na talíře, polijeme horkou rumovou polevou a ihned servírujeme. |
Poznámka
Tyto vafle podáváme jako sladký a teplý dezert. Ozdobíme mátou.