Švestky a datle plněné ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestky a datle plněné ořechy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 46498 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
200 g | Datle |
150 g | Ořechy vlašské |
300 g | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 631,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Datle, Ořechy vlašské, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Švestky a datle plněné ořechy postup přípravy receptu:
1 | Švestky rozložíme na plech a částečně usušíme v troubě, předehřáté na 50 °C. Poté je podélně nařízneme, vypeckujeme a naplníme vlašskými ořechy. Datle rovněž nařízneme, odstraníme pecky, naplníme ořechy. |
2 | Vše naskládáme na plech, dosušíme v troubě při teplotě 60 °C. Po vychladnutí podáváme. |
Poznámka
Místo vlašských ořechů můžeme použít například mandle nebo kešu dle chuti.