Horký švestkový kompot s rozinkami a sherry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horký švestkový kompot s rozinkami a sherry
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 46499 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Hrozinky |
100 g | Meruňky sušené |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 špetka | Skořice mletá |
250 g | Švestky sušené |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 937,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrozinky, Meruňky sušené, Skořice mletá, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horký švestkový kompot s rozinkami a sherry postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky rozčtvrtíme a vypeckujeme. Nasypeme do hrnce, přidáme všechny ostatní ingredience, na několik hodin odložíme. Když ovoce změkne, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme zhoustnout. Mezitím občas promícháme. |
2 | Kompot ihned horký podáváme. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby namáčení ovoce, které jinak činí i několik hodin.