Jednoduchý recept

Pražské brambory s uzeným bůčkem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept
3 1 Pražské brambory s uzeným bůčkem 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 465
Kategorie: Brambory

Ingredience

2650 g Brambory
150 g Cibule
1 g Pepř černý mletý
30 g Sůl
150 g Tuk
400 g Vejce slepičí
500 g Vepřový bok uzený
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 869kJ
10% Sacharidy 35 g
36% Tuky 27 g
99% Sodík 2 g
32% Bílkoviny 18 g

Pražské brambory s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:

1

Uzený bůček omyjeme, uvaříme a po vychladnutí vykostíme a nakrájíme na drobné kostičky.

2

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a vychladlé je nakrájíme na plátky.

3

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova na tuku. Přidáme nakrájený bůček a brambory, osolíme, opepříme a osmažíme. Při opékání brambory zamícháme zlehka vidličkou.

4

Nakonec přilijeme rozmíchaná vejce a mícháme, až se vejce srazí.

5

Brambory podáváme na nahřátých talířích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
Anna Vaššová
Pražské brambory s uzeným bůčkem
Dobré, chutné a hlavně rychlé.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept