Pražské brambory s uzeným bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražské brambory s uzeným bůčkem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 465 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
2650 g | Brambory |
150 g | Cibule |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
400 g | Vejce slepičí |
500 g | Vepřový bok uzený |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 207,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 195,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražské brambory s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Uzený bůček omyjeme, uvaříme a po vychladnutí vykostíme a nakrájíme na drobné kostičky. |
2 | Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a vychladlé je nakrájíme na plátky. |
3 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova na tuku. Přidáme nakrájený bůček a brambory, osolíme, opepříme a osmažíme. Při opékání brambory zamícháme zlehka vidličkou. |
4 | Nakonec přilijeme rozmíchaná vejce a mícháme, až se vejce srazí. |
5 | Brambory podáváme na nahřátých talířích. |
Dobré, chutné a hlavně rychlé.