Bítovská bašta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bítovská bašta
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4650 |
Ingredience
10 ks | Cibule |
1 kg | Hovězí maso přední |
1 špetka | Kari koření |
1 špetka | Majoránka |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Polévkové koření Maggi |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 kg | Vepřový bok |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 257,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Kari koření, Majoránka, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vepřový bok, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Polévkové koření Maggi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bítovská bašta postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme hovězí maso a bůček dáme péct. |
2 | Poté obě masa umeleme. |
3 | Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle a podlijeme vývarem z výpeku. |
4 | Přidáme červenou mletou papriku, vložíme umleté maso a koření, podlijeme vývarem z masa a dusíme. |
5 | Strouhankou zahustíme a podáváme. |