Vafle s ovocem a vanilkovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle s ovocem a vanilkovým krémem
Vafle s ovocem a vanilkovým krémem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46500 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Cukr třtinový |
20 g | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Kakao |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 ks | Vejce slepičí |
Vanilkový krém | |
---|---|
40 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
300 g | Jahody zahradní |
9 dl | Mléko alpské plnotučné |
40 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 385,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,3mg |
Vitamín E | 8,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vejce slepičí, Cukr krupice, Jahody zahradní, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kakao, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr vanilka, Mléko alpské plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle s ovocem a vanilkovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Vanilkový krém: 2,5 dl mléka smícháme s pudinkovým práškem, přidáme vanilkový a krupicový cukr. Další 2,5 dl mléka vylijeme do kastrůlku, přivedeme k varu, do vařícího mléka přilijeme připravené mléko s pudinkovým práškem a za stálého míchání uvaříme středně hustý a hladký krém, který stáhneme z ohně a necháme vychladnout. |
2 | Těsto: Do misky prosejeme mouku, kypřící prášek, přidáme vanilkový a třtinový cukr, kakao, rozklepneme vejce, přidáme dvě lžíce oleje, vlijeme 4 dl mléka a všechny suroviny vyšleháme na hladkou hmotu. |
3 | Vaflovou formu mírně potřeme olejem, rozpálíme, nalijeme dostatečné množství těsta, které opečeme na křupavou vafli. V pečení pokračujeme do skončení těsta a vafle udržujeme teplé. |
4 | Teplé vafle pokládáme podle porcí na talíře, polijeme vanilkovým krémem, každou porci ozdobíme jahodami a podáváme. |
Poznámka
Takto připravené vafle podáváme teplé, jako předkrm nebo jako dezert.