Recept

Masovo- játrová paštika

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 46501

Ingredience

2 ks Cibule
200 g Játra kuřecí
200 g Játra vepřová
5 dl Mléko polotučné
1 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Paštikové koření
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
180 g Slanina vepřová
3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
100 g Sýr Almette
150 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
1 kávová lžička Sůl
400 g Vepřová krkovička pečená
2 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 870kJ
4% Sacharidy 13 g
72% Tuky 54 g
22% Sodík 449 mg
68% Bílkoviny 38 g

Masovo- játrová paštika postup přípravy receptu:

1

Kuřecí a vepřová játra očistíme, omyjeme a dáme do mísy. Zalijeme je mlékem a necháme minimálně hodinu 1 hodinu v chladničce. Poté je slijeme, promyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Játra nakrájíme na malé kousky. Očištěnou cibuli s česnekem posekáme nadrobno.

2

Ve velké pánvi rozpálíme vepřové sádlo, na něm zpěníme cibuli s česnekem a necháme zrůžovět. Přidáme játra, promícháme a restujeme přibližně 3-4 minuty. Játra, pečené maso spolu s cibulkou a česnekem pomeleme na masovém strojku.

3

Pomletou směs v míse promícháme se solí, pepřem a paštikovým kořením.

4

Formu na paštiku vyložíme tenkými širokými plátky slaniny. Položíme na ně játrovou směs. Uhladíme, překryjeme plátky slaniny, zakryjeme víkem a položíme do pekáče, do kterého jsme nalili horkou vodu. Pekáč i s formou dáme do trouby a pečeme při 100°C přibližně 80 minut.

5

Formu s paštikou vyklopíme až druhý den po vychlazení na vál. Širokým nožem nakrájíme plátky silné přibližně 1.5 cm a z těchto plátků ozdobnou formičkou (například ve tvaru květu) vykrojíme požadované tvary.

6

Omytou salátovou okurku nakrájíme na kolečka, která potřeme sýrem Almette. Tvrdý sýr nakrájíme na malé kostičky. Na plátky okurky položíme vykrojené tvary paštiky, na paštiku dáme kostičky sýru, zachytíme párátkem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept