Recept

Telecí s tuňákovým dipem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 46503
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 ks Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Kapary
1 polévková lžíce Libeček
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olivy nakládané
1 ks Petržel kořen
1,5 kávová lžička Sůl
800 g Telecí kýta
2 dl Víno bílé
1,5 l Voda pitná
tuňákový dip
3 polévková lžíce Limetková šťáva
1 dl Olej olivový
3 ks Sardelové řezy
150 g Tuňák v oleji
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 753 kcal
Kilojoule 3 151kJ
4% Sacharidy 16 g
170% Tuky 128 g
94% Sodík 2 g
122% Bílkoviny 68 g

Telecí s tuňákovým dipem postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme mrkev, celer a petržel. Z cibule sloupneme jen vrchní slupku, oloupeme 2 stroužky česneku. Omyjeme snítku celerové libečkové natě.

2

Telecí ořech (kýtu) omyjeme, vložíme do hrnce se zeleninou, solí, bobkovým listem, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu, pomalu povaříme, aby voda jen mírně probublávala. Vaříme přibližně 90 minut.

3

Uvařené maso vyjmeme, dáme do misky. Zalijeme bílým vínem, přilijeme vývar. Maso musí být úplně ponořené. Mísu zakryjeme a vložíme do chladničky na 12 hodin.

4

Druhý den připravíme tuňákový dip - omáčku. Do misky dáme konzervovaného tuňáka bez nálevu, filety ze sardelí, limetkovou šťávu, pepř, čerstvý žloutek a olivový olej. Směs mixujeme tak dlouho, až vznikne omáčka (dip) s konzistencí majonézy.

5

Maso vyjmeme z nálevu a nakrájíme na tenké plátky. Rozdělíme ozdobně na talíře, doprostřed nalijeme lžící tuňákový dip, maso ozdobíme kapary, přidáme nakládané olivy s papričkou a servírujeme.

Poznámka

Podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept