Telecí s tuňákovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí s tuňákovým dipem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46503 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Libeček |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olivy nakládané |
1 ks | Petržel kořen |
1,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Telecí kýta |
2 dl | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
tuňákový dip | |
---|---|
3 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 dl | Olej olivový |
3 ks | Sardelové řezy |
150 g | Tuňák v oleji |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 284,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Olivy nakládané, Petržel kořen, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé, Voda pitná, Limetková šťáva, Sardelové řezy, Tuňák v oleji, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Kapary, Libeček, Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí s tuňákovým dipem postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a omyjeme mrkev, celer a petržel. Z cibule sloupneme jen vrchní slupku, oloupeme 2 stroužky česneku. Omyjeme snítku celerové libečkové natě. |
2 | Telecí ořech (kýtu) omyjeme, vložíme do hrnce se zeleninou, solí, bobkovým listem, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu, pomalu povaříme, aby voda jen mírně probublávala. Vaříme přibližně 90 minut. |
3 | Uvařené maso vyjmeme, dáme do misky. Zalijeme bílým vínem, přilijeme vývar. Maso musí být úplně ponořené. Mísu zakryjeme a vložíme do chladničky na 12 hodin. |
4 | Druhý den připravíme tuňákový dip - omáčku. Do misky dáme konzervovaného tuňáka bez nálevu, filety ze sardelí, limetkovou šťávu, pepř, čerstvý žloutek a olivový olej. Směs mixujeme tak dlouho, až vznikne omáčka (dip) s konzistencí majonézy. |
5 | Maso vyjmeme z nálevu a nakrájíme na tenké plátky. Rozdělíme ozdobně na talíře, doprostřed nalijeme lžící tuňákový dip, maso ozdobíme kapary, přidáme nakládané olivy s papričkou a servírujeme. |
Poznámka
Podáváme studené.