Hroznové víno se žloutkovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hroznové víno se žloutkovou pěnou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46504 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
40 g | Cukr krystal |
600 g | Hroznové víno |
120 g | Kompot hruškový |
2 polévková lžíce | Martell cognac |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
160 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 555,3mg |
Draslík | 384,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr krystal, Hroznové víno, Kompot hruškový, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hroznové víno se žloutkovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Opláchnuté bílé i červené hroznové víno obereme a rozdělíme do misek, přidáme hrušky, které jsme slili, nechali okapat a nakrájeli na plátky. Každou porci posypeme krystalovým cukrem, zakapeme koňakem a necháme alespoň 2 hodiny uležet. |
2 | V mezičase nad párou ušleháme žloutky s vínem a cukrem do zhoustnutí, nevaříme. Pěnou přelijeme ovoce v miskách a teplé podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.