Jednoduchý recept

Jahody s pomerančovým krémem

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 46505
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
100 g Cukr krupice
2 ks Cukr vanilka
600 g Jahody zahradní
6 polévková lžíce Likér pomerančový
1 kávová lžička Pomerančová kůra
160 ml Smetana 33% (šlehačka)
6 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 738kJ
19% Sacharidy 70 g
46% Tuky 35 g
2% Sodík 31 mg
21% Bílkoviny 12 g

Jahody s pomerančovým krémem postup přípravy receptu:

1

Očištěné jahody rozpůlíme, rozdělíme do misek a zakapeme pomerančovým likérem.

2

Nad párou šleháme žloutky s citronovou i pomerančovou kůrou a cukrem do zhoustnutí. Pěnou přelijeme jahody v miskách a podáváme ozdobené ušlehanou smetanou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept