Recept

Salát z čekanky, kapií a cibulek

  • Belgie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 46509
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

60 g Bílá cibulka
800 g Čekanka
180 g Kapie
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná
Na zálivku
1 polévková lžíce Citronová šťáva
60 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 238 kcal
Kilojoule 997kJ
3% Sacharidy 13 g
26% Tuky 19 g
7% Sodík 146 mg
11% Bílkoviny 6 g

Salát z čekanky, kapií a cibulek postup přípravy receptu:

1

Puky čekanky očistíme, nakrájíme na proužky, osolíme a necháme v míse alespoň 15 minut pustit šťávu, kterou vylijeme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Cibulky vyjmeme z nálevu a rozčtvrtíme, kapie pokrájíme na nudličky. Zálivku připravíme smícháním oleje, citronové šťávy, soli a pepře.

2

K čekance přimícháme cibulky, kapie a přelijeme zálivkou. Podáváme zdobené dílky vajec.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept