Salát z čekanky, kapií a cibulek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z čekanky, kapií a cibulek
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 46509 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
60 g | Bílá cibulka |
800 g | Čekanka |
180 g | Kapie |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Na zálivku | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 464,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bílá cibulka, Kapie, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z čekanky, kapií a cibulek postup přípravy receptu:
1 | Puky čekanky očistíme, nakrájíme na proužky, osolíme a necháme v míse alespoň 15 minut pustit šťávu, kterou vylijeme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Cibulky vyjmeme z nálevu a rozčtvrtíme, kapie pokrájíme na nudličky. Zálivku připravíme smícháním oleje, citronové šťávy, soli a pepře. |
2 | K čekance přimícháme cibulky, kapie a přelijeme zálivkou. Podáváme zdobené dílky vajec. |
Poznámka
Servírujeme studené.