Recept

Soté s vepřovými ledvinkami

  • Belgie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 46512

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Hovězí roštěnka níz. peč.
400 ml Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
40 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Vepřová kýta
200 g Vepřové ledvinky
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 699kJ
3% Sacharidy 10 g
69% Tuky 52 g
11% Sodík 214 mg
60% Bílkoviny 34 g

Soté s vepřovými ledvinkami postup přípravy receptu:

1

Ledvinky očistíme, vykrájíme močovody, ledvinky nakrájíme na nudličky a necháme stát v mléce. Poté ledvinky několikrát propláchneme vodou, necháme okapat. Očištěné maso nakrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme na jemno, očištěné žampiony rozkrájíme na plátky.

2

Na másle s olejem osmažíme všechno maso, přidáme zpěnit cibuli, žampiony, směs opepříme a za občasného míchání dusíme. Když je maso měkké, přidáme sůl, vmícháme smetanu a necháme prohřát.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept