Soté s vepřovými ledvinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Soté s vepřovými ledvinkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 46512 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
50 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
40 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Vepřová kýta |
200 g | Vepřové ledvinky |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 287,8mg |
Draslík | 634,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 103,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta, Vepřové ledvinky, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Soté s vepřovými ledvinkami postup přípravy receptu:
1 | Ledvinky očistíme, vykrájíme močovody, ledvinky nakrájíme na nudličky a necháme stát v mléce. Poté ledvinky několikrát propláchneme vodou, necháme okapat. Očištěné maso nakrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme na jemno, očištěné žampiony rozkrájíme na plátky. |
2 | Na másle s olejem osmažíme všechno maso, přidáme zpěnit cibuli, žampiony, směs opepříme a za občasného míchání dusíme. Když je maso měkké, přidáme sůl, vmícháme smetanu a necháme prohřát. |
Poznámka
Servírujeme teplé.