Šunka na hořčici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunka na hořčici
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46513 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
40 g | Hořčice plnotučná |
70 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
400 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 36,5mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunka na hořčici postup přípravy receptu:
1 | Šunku nakrájíme na 100 gramové plátky, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme plátky šunky, osmažíme po obou stranách, přelijeme smetanou, necháme přejít varem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.