Recept

Plátky kýty plněné mletým masem a kapustičkami

  • Belgie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 46514
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
400 ml Hovězí vývar základní
200 g Kapusta růžičková
40 g Mouka pšeničná hladká
50 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
400 ml Voda pitná
Na náplň
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rohlíky bílé
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 316kJ
6% Sacharidy 23 g
75% Tuky 56 g
27% Sodík 546 mg
82% Bílkoviny 46 g

Plátky kýty plněné mletým masem a kapustičkami postup přípravy receptu:

1

Kýtu nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme a opepříme. Rohlík nakrájíme na kostičky a navlhčíme smetanou, cibuli pokrájíme nahrubo. Růžičkové kapustičky očistíme, spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat.

2

Mleté maso promícháme s rozšlehaným vejcem, namočeným rohlíkem, solí a pepřem. Plátky masa potřeme masovou nádivkou, na každý plátek dáme díl kapustiček, zavineme, upevníme nití a závitky obalíme v mouce. Smažíme ze všech stran na rozpáleném oleji, přidáme cibuli a ještě chvíli smažíme. Závitky zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obracíme. Udušené závitky zbavíme nití, servírujeme překrojené šikmým řezem a přelité necezenou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept