Švestkovo - borůvkový dezert s mandlemi a šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkovo - borůvkový dezert s mandlemi a šlehačkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 46515 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
100 g | Borůvky sušené |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Mandle |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Švestky sušené |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 535,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Borůvky sušené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkovo - borůvkový dezert s mandlemi a šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky vypeckujeme a společně s borůvkami necháme několik hodin namáčet v 1/2l vody. Poté slijeme, po okapání vložíme do trouby a zahříváme min. 30 minut. |
2 | Vyjmeme, necháme vychladnout, poprášíme cukrem a na nudličky nakrájenými mandlemi. Dozdobíme kopečkem ušlehané smetany a ihned podáváme. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby namáčení ovoce - několik hodin. Použít můžeme i Kandysovaný cukr.