Jednoduchý recept

Sušené švestky v červeném víně a medu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 46516

Ingredience

3 polévková lžíce Džem pomerančový
3 polévková lžíce Med včelí
0,5 l Víno červené
300 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 558kJ
20% Sacharidy 72 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 7 mg
3% Bílkoviny 2 g

Sušené švestky v červeném víně a medu postup přípravy receptu:

1

Švestky vypeckujeme tak, aby ale zůstaly vcelku a naskládáme do zavařovací sklenice.

2

V rendlíku smícháme med, pomerančový džem a trochu vína, přivedeme k varu. Přilijeme zbytek vína, promícháme a švestky směsí přelijeme. Sklenici uzavřeme a necháme minimálně 2 hodiny marinovat. Podáváme jako dezert nebo k masu.

Poznámka

Podáváme např. s vanilkovou zmrzlinou, pudinkem nebo se zvěřinou. Čas přípravy je bez doby marinování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept