Sušené švestky v červeném víně a medu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sušené švestky v červeném víně a medu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46516 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
3 polévková lžíce | Džem pomerančový |
3 polévková lžíce | Med včelí |
300 g | Švestky sušené |
0,5 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 715,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Švestky sušené, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem pomerančový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sušené švestky v červeném víně a medu postup přípravy receptu:
1 | Švestky vypeckujeme tak, aby ale zůstaly vcelku a naskládáme do zavařovací sklenice. |
2 | V rendlíku smícháme med, pomerančový džem a trochu vína, přivedeme k varu. Přilijeme zbytek vína, promícháme a švestky směsí přelijeme. Sklenici uzavřeme a necháme minimálně 2 hodiny marinovat. Podáváme jako dezert nebo k masu. |
Poznámka
Podáváme např. s vanilkovou zmrzlinou, pudinkem nebo se zvěřinou. Čas přípravy je bez doby marinování.