Recept

Lasagne s jehněčím masem a mozzarellou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46524
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Jehněčí maso mleté
500 plátek Lasagne
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mozzarella
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
900 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Šalvěj sušená
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Parmezán
500 ml Víno bílé
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,291 kcal
Kilojoule 5 401kJ
32% Sacharidy 114 g
188% Tuky 141 g
70% Sodík 1 g
110% Bílkoviny 62 g

Lasagne s jehněčím masem a mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a dosklovita ji osmahneme. K mrkvi přidáme mrkev a mleté maso, promícháme a dobře osmahneme. K opečenému masu přidáme šalvěj a loupaná rajčata, dochutíme solí a pepřem. Odstavíme z plotny.

2

Na jiné pánvi připravíme z másla a mouky jíšku, podlijeme ji vínem a krátce povaříme. Jíšku necháme zhoustnout, vmícháme mléko a osolíme. Předehřejeme troubu na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C).

3

Omyjeme rajčata, vykrojíme zelené okolí slupek, rozkrojíme je napůl a rajčata nakrájíme na plátky.

4

Zapékací formu vymažeme olejem a vyložíme ji střídavě vrstvami omáčky, nevařenými plátky lasagní, mletým masem a nastrouhaným parmezánem. Vše přelijeme omáčkou, poklademe plátky rajčat a mozzarelly. Mísu vložíme na 40 minut do trouby a lasagne dozlatova zapečeme. Hotové těstoviny vyjemem z trouby, naporcujeme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept