Jednoduchý recept

Citrusové želé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 43 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 46525

Ingredience

3 ks Grapefruity
6 ks Pomeranče
50 ml Pomerančová šťáva
200 ml Sirup cukerný
150 ml Voda pitná
4 balení Želatina čirá
Na omáčku
2 ks Maracuja
200 ml Sirup cukerný

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 558kJ
26% Sacharidy 94 g
2% Tuky 1 g
0% Sodík 2 mg
10% Bílkoviny 6 g

Citrusové želé postup přípravy receptu:

1

Pomeranče a grapefruity oloupeme, zbavíme jader i bílých slupek a rozdělíme na jednotlivé dílky. Ty rozložíme na tác na ubrousek a dáme na 30 minut do lednice, kde dílky oschnou.

2

V cukerném sirupu dokonale rozmícháme 4 sáčky bezbarvé želatiny, pozvolna zahříváme, až želatina začne želírovat. V 150 ml vody rozmícháme čistou pomerančovou šťávu a vmícháme do želatinového roztoku.

3

Dílky citrusů rozložíme do formy (např. biskupský chlebíček), zalijeme želatinovým roztokem a dáme do lednice ztuhnout přes noc.

4

Druhý den rozpůlíme maracuju a dužninu vymačkáme do cukerného sirupu, zahřejeme, ale nevaříme, necháme vychladnout. Formu ponoříme na pár vteřin do horké vody, vyklopíme na prkénko a nakrájíme na plátky. Přelijeme vychladlou maracujovou omáčkou a ozdobíme kolečkem pomeranče.

Poznámka

Musí se přes noc nechat ztuhnout v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept