Citrusové želé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citrusové želé
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 46525 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
3 ks | Grapefruity |
6 ks | Pomeranče |
50 ml | Pomerančová šťáva |
200 ml | Sirup cukerný |
150 ml | Voda pitná |
4 balení | Želatina čirá |
Na omáčku | |
---|---|
2 ks | Maracuja |
200 ml | Sirup cukerný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 784,3mg |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 204,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Grapefruity, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sirup cukerný, Maracuja, Sirup cukerný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Želatina čirá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Citrusové želé postup přípravy receptu:
1 | Pomeranče a grapefruity oloupeme, zbavíme jader i bílých slupek a rozdělíme na jednotlivé dílky. Ty rozložíme na tác na ubrousek a dáme na 30 minut do lednice, kde dílky oschnou. |
2 | V cukerném sirupu dokonale rozmícháme 4 sáčky bezbarvé želatiny, pozvolna zahříváme, až želatina začne želírovat. V 150 ml vody rozmícháme čistou pomerančovou šťávu a vmícháme do želatinového roztoku. |
3 | Dílky citrusů rozložíme do formy (např. biskupský chlebíček), zalijeme želatinovým roztokem a dáme do lednice ztuhnout přes noc. |
4 | Druhý den rozpůlíme maracuju a dužninu vymačkáme do cukerného sirupu, zahřejeme, ale nevaříme, necháme vychladnout. Formu ponoříme na pár vteřin do horké vody, vyklopíme na prkénko a nakrájíme na plátky. Přelijeme vychladlou maracujovou omáčkou a ozdobíme kolečkem pomeranče. |
Poznámka
Musí se přes noc nechat ztuhnout v lednici.