Jednoduchý recept

Housky z chlebovo-rýžového těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46528

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr třtinový
1,5 kávová lžička Droždí sušené
10 g Dýňová semínka
250 g Mouka pšeničná celozrnná
100 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
10 g Mák - semena
2 polévková lžíce Olej olivový
50 g Pšeničné vločky
150 g Rýže dlouhozrnná
10 g Sezam - semena
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 233 kcal
Kilojoule 976kJ
12% Sacharidy 43 g
4% Tuky 3 g
4% Sodík 77 mg
12% Bílkoviny 7 g

Housky z chlebovo-rýžového těsta postup přípravy receptu:

1

Rýži přepereme a uvaříme. Uvařenou slijeme přes síto a necháme okapat. Vejce v misce rozšleháme.

2

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme 2,4 dl vody, přidáme olej, rýži, cukr a sůl. Všechny druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme vločky a vše poprášíme droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "celozrnné těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.

5

Těsto pak rozdělíme na 12 stejných dílů a z každého vytvarujeme 3 stejně velké kuličky. Vždy 3 kuličky dáme těsně k sobě na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvojnásobný objem. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme směsí semínek a mákem.

6

Troubu předehřejeme na 200 stupňů a housky pečeme přibližně 15 až 20 minut, dokud nemají zlatavou barvu.

Poznámka

Vynikající lehké těsto, housky mají i zajímavý tvar. Tento recept je ideální pro upotřebení uvařené rýže, která nám zbyla z jiného pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept