Recept

Makaronový nákyp se zvěřinovou svíčkovou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46529
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 plátek Anglická slanina
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli paprička
1 ks Cibule
300 g Cuketa
60 g Kaseri sýr
3 ks Libeček
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
125 ml Olej olivový
2 polévková lžíce Olej rozmarýnový
1 polévková lžíce Olej stolní
2 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
500 g Rajčata
1 balení Špagety, Makarony
1 kávová lžička Sůl
600 g Svíčková ze zvěřiny
1,5 l Voda pitná
500 ml Zvěřinový vývar

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 661 kcal
Kilojoule 2 767kJ
5% Sacharidy 19 g
176% Tuky 132 g
20% Sodík 393 mg
69% Bílkoviny 39 g

Makaronový nákyp se zvěřinovou svíčkovou postup přípravy receptu:

1

Omyjeme cukety a nakrájíme je na plátky. Oloupeme česnek a stroužky pomocí lisu prolisujeme. V míse smícháme olivový olej, 1/2 lžičky soli, namletý pepř a česnek, vložíme cukety a pod pokličkou je necháme asi 1 hodinu odležet.

2

Svíčkovou ze zvěřiny omyjeme, osušíme a pomocí strojku na maso ji nahrubo nameleme.

3

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme rozmarýnový olej, přidáme slaninu a vyškvaříme ji. Ke slanině přidáme cibuli a mrkev a krátce osmahneme. Na pánev přidáme mletou svíčkovou, mícháme a opékáme. Poté k masu přidáme rajčata a rozdrobenou chilli papričku, promícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 10 minut. Vše dochutíme solí, pepřem a oreganem.

4

Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Předehřejeme troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).

5

Směs z masa a zeleniny podlijeme zvěřinovým vývarem a vaříme bez pokličky, dokud se tekutina nevyvaří. Na pánvi rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, zamícháme a ihned podlijeme mlékem. Směs stále mícháme metličkou. Sýr nakrájíme na kousky, vložíme ho do omáčky, kde ho necháme roztavit. Takto připravenou sýrovou omáčku dochutíme solí a pepřem.

6

Zapékací mísu vymažeme olejem a poklademe vrstvou makaronů. Na makarony dáme rovnoměrnou vrstvu masové směsi a opět položíme makarony. Dále navrstvíme marinované cukety tak, aby se překrývaly. Na cukety dáme opět vrstvu makaronů, kterou přelijeme masovou omáčkou. Vše přikryjeme poslední vrstvou makaronů a přelijeme sýrovou omáčkou. Těstoviny vložíme do předehřáté trouby do střední části a zhruba 30 minut zapékáme.

7

Opláchneme 3 snítky libečku, osušíme ho a nadrobno nasekáme. Nákyp vyjmeme z trouby, naporcujeme na talíře a posypané libečkem podáváme.

Poznámka

Kaseri je tvrdý řecký pařený sýr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept