Zapečené nivové kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené nivové kuře
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4653 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
600 g | Kuřecí prsa |
200 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 174,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej stolní, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené nivové kuře postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, mléka a oleje připravíme bešamel. |
2 | Do vařícího bešamelu přimícháme nastrouhanou nivu a osolíme. |
3 | Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, dáme na plech s pečícím papírem a osolíme. |
4 | Kuřecím masem poklademe brambory, osolíme, opepříme a zalijeme bešamelem s nivou. |
5 | Dáme péct. |