Chléb z těsta z pšeničné mouky a rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb z těsta z pšeničné mouky a rýže
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46530 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1,5 kávová lžička | Droždí sušené |
10 g | Dýňová semínka |
10 g | Mák - semena |
250 g | Mouka pšeničná celozrnná |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Pšeničné vločky |
150 g | Rýže dlouhozrnná |
10 g | Sezam - semena |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 63,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 47,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Droždí sušené, Dýňová semínka, Mák - semena, Sezam - semena, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická, Olej olivový, Pšeničné vločky, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb z těsta z pšeničné mouky a rýže postup přípravy receptu:
1 | Rýži přepereme a uvaříme. Uvařenou slijeme přes síto a necháme okapat. Vejce v misce rozšleháme. |
2 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme 2,4 dl vody, přidáme olej, rýži, cukr a sůl. Všechny druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme vločky a vše poprášíme droždím. |
3 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
4 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečená kůrka, a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, nádobu v rukavicích vyjmeme a chléb z ní opatrně vyklopíme. Ještě teplý ho pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky a mákem. |
Poznámka
Lehký a chutný chléb. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.