Jednoduchý recept

Chléb z těsta z pšeničné mouky a rýže

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46530

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr třtinový
1,5 kávová lžička Droždí sušené
10 g Dýňová semínka
10 g Mák - semena
250 g Mouka pšeničná celozrnná
100 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
2 polévková lžíce Olej olivový
50 g Pšeničné vločky
150 g Rýže dlouhozrnná
10 g Sezam - semena
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 951kJ
24% Sacharidy 86 g
9% Tuky 7 g
8% Sodík 154 mg
25% Bílkoviny 14 g

Chléb z těsta z pšeničné mouky a rýže postup přípravy receptu:

1

Rýži přepereme a uvaříme. Uvařenou slijeme přes síto a necháme okapat. Vejce v misce rozšleháme.

2

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme 2,4 dl vody, přidáme olej, rýži, cukr a sůl. Všechny druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme vločky a vše poprášíme droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečená kůrka, a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, nádobu v rukavicích vyjmeme a chléb z ní opatrně vyklopíme. Ještě teplý ho pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky a mákem.

Poznámka

Lehký a chutný chléb. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept