Zapékané lilky se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané lilky se sýrem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 46532 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Lilek |
100 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gorgonzola |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 89,5mg |
Draslík | 681,7mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Lilek, Mozzarella, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané lilky se sýrem postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme nasekanou bazalku, petrželku, olej a sůl. |
2 | Lilky omyjeme, několikrát příčně nařízneme a do zářezů vsuneme plátky česneku a připravenou bylinkovou směs. Lilky vložíme do olejem vymazané zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 40-50 minut. |
3 | Lilky vyjmeme z trouby, posypeme rozdrobenou gorgonzolou a nastrouhanou mozzarellou. Pečeme ještě 5 minut. |
4 | Podáváme ozdobené lístky bazalky. |