Jednoduchý recept

Housky z těsta s jogurtem a se slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 46533
Kategorie: Ostatní

Ingredience

175 g Anglická slanina
1 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
6 polévková lžíce Jogurt bílý
50 g Máslo bylinkové
0,5 dl Mléko polotučné
375 g Mouka pšeničná hladká
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 432kJ
11% Sacharidy 39 g
22% Tuky 17 g
15% Sodík 290 mg
17% Bílkoviny 9 g

Housky z těsta s jogurtem a se slaninou postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme jogurt, vejce, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami a vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.

4

Během programu omyjeme cibulku a společně se slaninou ji najemno nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej a na něm slaninu a cibulku lehce osmahneme.

5

Pět minut před koncem cyklu "hnětení" k těstu přidáme osmaženou slaninu s cibulkou. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem.

6

Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.

7

Těsto pak rozdělíme na 8 stejně velkých dílů, ty vytvarujeme do koulí, dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvakrát větší objem. Vykynuté potřeme mlékem.

8

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a housky pečeme přibližně 15 až 20 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Po upečení je necháme pomalu vychladnout.

Poznámka

Měkké a chutné malé bochánky - housky - jsou vynikající s máslem a smetanovými sýry. Hodí se i jako příloha k polévkám - ideální jsou k polévce rajské, kuřecí nebo celerové.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept