Jednoduchý recept

Zapečené tagliatelle s artyčoky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46534

Ingredience

6 ks Artyčoky sterilované
2 ks Celer řapíkatý
150 g Chřest bílý
1 špetka Cukr krupice
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
100 g Salám drůbeží
120 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
200 g Tagliatelle
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 623kJ
11% Sacharidy 40 g
20% Tuky 15 g
35% Sodík 704 mg
41% Bílkoviny 23 g

Zapečené tagliatelle s artyčoky postup přípravy receptu:

1

Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Petrželku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Celer očistíme, omyjeme, překrojíme napůl a nakrájíme na zhruba půl centimetrové kousky. Salám nakrájíme na proužky.

2

Omyjeme chřest, oloupeme ho a konce odkrojíme. Chřest nakrájíme na kousky dlouhé asi 1 cm. V hrnci si dáme vařit vodu s trochou cukru a chřest spolu s celerem v ní krátce blanšírujeme. Poté zeleninu vyjmeme a necháme okapat. Artyčoky vyjmeme z nálevu a také necháme okapat. Nakrájíme je na čtvrtky.

3

Předehřejeme troubu na 200°C (horkovzdušnou troubu na 180°C). Zapékací mísu vymažeme máslem. Celer, chřest a těstoviny smícháme se salámem a artyčoky. Směs dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vše vložíme do zapékací mísy.

4

Těstoviny v míse posypeme nastrouhaným parmezánem. Vše vložíme na 30 minut do trouby. Po vyjmutí naporcujeme na talíře a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept