Zapečené tagliatelle s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené tagliatelle s artyčoky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 46534 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
6 ks | Artyčoky sterilované |
2 ks | Celer řapíkatý |
150 g | Chřest bílý |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
100 g | Salám drůbeží |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Parmezán |
200 g | Tagliatelle |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 26,4mg |
Draslík | 160,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Celer řapíkatý, Chřest bílý, Cukr krupice, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salám drůbeží, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené tagliatelle s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Petrželku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Celer očistíme, omyjeme, překrojíme napůl a nakrájíme na zhruba půl centimetrové kousky. Salám nakrájíme na proužky. |
2 | Omyjeme chřest, oloupeme ho a konce odkrojíme. Chřest nakrájíme na kousky dlouhé asi 1 cm. V hrnci si dáme vařit vodu s trochou cukru a chřest spolu s celerem v ní krátce blanšírujeme. Poté zeleninu vyjmeme a necháme okapat. Artyčoky vyjmeme z nálevu a také necháme okapat. Nakrájíme je na čtvrtky. |
3 | Předehřejeme troubu na 200°C (horkovzdušnou troubu na 180°C). Zapékací mísu vymažeme máslem. Celer, chřest a těstoviny smícháme se salámem a artyčoky. Směs dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vše vložíme do zapékací mísy. |
4 | Těstoviny v míse posypeme nastrouhaným parmezánem. Vše vložíme na 30 minut do trouby. Po vyjmutí naporcujeme na talíře a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou. |